YÜKSEL BALCI.....

      Sayın Kaymakam’ım, sizlerle tanışma olanağı bulamadık, tabii ki burada kabahati biz üstleniyoruz. 55 yıldır bölgemizin sorunlarını ulusal basında dile getirip, sorunların çözümünden mutluluk duyan bir kişiyim.

      Eğitim kökenli biri olduğum için Kiraz dahil, Ödemiş, Beydağ,  Bayındır, Tire’de birçok eğitim sorunlarını gündeme getirip, sorunlara çözüm bulunmasının sevincini yaşadım.

     2015 yılında Kiraz’da kaymakamlık yapan Sayın Kadir Okatan’la birlikte, güzel çalışmalarımız oldu. Kendisine buradan şükranlarımı bildiriyorum.

     Şimdi, Kiraz’la ilgili önemli bir eğitim sorununu zatıâlinize aktarmak istiyorum. Geçtiğimiz aylarda, Kiraz Çok Programlı Anadolu Lisesi eğitimcileri, yaptıkları Projeyle İZKA’dan temin ettikleri büyük destek sonucu, okullarını güneş enerjisiyle aydınlatmaya ve ısıtmaya başladılar. Fazla gelen enerjiyi de TEDAŞ’a satarak, okullarına gelir temin etmeye başladılar. Bu “Eli öpülesi” eğitimcilerin,  başta okul müdürü olmak üzere, çalışmaları tüm Türkiye gündemine oturmuştu.  Göğsümüzü kabartan bu eğitimcilerle ne kadar öğünsek azdır diye düşünüyorum.

     Sayın kaymakamım, bu gurur duyduğumuz okulda, lise 1. Sınıfında okuyan Merve Arslan adındaki genç kızımızın ciddi bir rahatsızlığı var. Merve kızımız, doğuştan çift omurilikli olarak (skolyoz) hastası olarak dünyaya gelmiş. Bu güne kadar ailenin maddi durumunun müsait olmayışı, genç kızın hastalığını son aşamaya getirmiştir. Şu anda ağrıları nedeni ile okulun üçüncü katında bulunan sınıfına çıkmakta zorlandığı için maalesef okulunu terk ettiği, annesi Hapili Kazan tarafından açıklandı.

      Bir eğitimci olarak, bu duruma son derece üzüldüm. Bu güne kadar Ege ve Dokuz eylül üniversitesi tıp fakültelerinde üç kez skolyoz ameliyatı geçiren genç kıza yeni bir ışık doğdu.

     Bir özel hastanede çalışan emekli Profesör Emin Halıcı, Merve’yi sağlığını kavuşturmak için harekete geçti. Kendisinden ameliyat için el emeği almayacağını ancak, yurt dışından getirilecek ameliyat malzemeleri ve hastane masrafları için 30 bin lira talebinde bulunmuş.

    Eşinden ayrı olan ve kirada oturan Hapili Hanım, 500 lira nafaka, 800 lira da çocuğu için engelli maaşı ile geçindiği için bu parayı ödemesinin mümkün olmadığını belirtiyor.  

     Sayın Kaymakamım,

     Ödemiş’te aynı rahatsızlığa yakalanmış liseli Ömür Aldemir adında bir genç kızımız vardı. Hastanede sonuç alamayan yeşil kartlı aileden bu konuda ihtisas yapmış bir profesör ameliyat için 60 bin lira istemiş Ödemiş halkı açılan yardım kampanyasına destek vererek 35 bin lira topladı bu paranın içeresinde öğrencilerin katkıları, okul aile birliklerinin özel olarak yaptıkları kermeslerden elde ettikleri gelirlerde dahil. Yani kısacası, 25 bin liraya daha ihtiyaç vardı.   

   Durumu, Ödemiş Kaymakamı Sayın Celil Ateşoğlu’na ilettik. Sağ olsun Kaymakam Ateşoğlu bu parayı Sosyal Yardımlaşma Vakfından karşıladı ve Ömür ameliyat oldu. Bu kez, Ömür’ün kalça ameliyatı olması gündeme geldi. Bunun için de 30 bin liraya ihtiyaç vardı. Bunu da, Kaymakam Ateşoğlu Sosyal yardımlaşma vakfından temin ederek Ömür’ün ikinci ameliyatını yaptırdı.

     Ege Üniversitesi’nde yapılacak fizik tedavisinden sonra, Ömür tam anlamı ile sağlığına kavuşacak.

     Okula asansör yaptırıldı

      Ömür, ikinci katta bulunan sınıfına inip çıkmakta büyük zorluk çekiyordu. Ömür’ün arkadaşları genç kızı zorlukla sınıfına indirip çıkartıyorlardı. Bu durumu da Ödemiş Kaymakamımız Celil Ateşoğlu’na bizzat ilettim. Deneyimli devlet adamı Ateşoğlu, hemen İzmir Milli Eğitim Müdürünü telefonla arayıp, Ödemiş Anadolu Lisesi’nde engelli asansörü bulunmadığı için engellilerin zorluk çektiğini, bu yüzden okula bir engelli asansörü yapılmasını istedi. Bu talep üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı okula 78 bin lira değerinde bir engelli asansörü yaptırdı.  Şimdi, Ömür tekerlikli sandalyesinde elindeki çip ile asansörü açmakta, kimseye muhtaç olmadan asansöre binerek ve sınıfına rahatlıkla inip çıkmaktadır.

Asansörün Kaymakam Celil Ateşoğlu Milli Eğitim Müdürü, Okul Müdürü ve ben deniz birlikte çıkma imkânı bulduk. Sayın Kaymakamımıza bu konuda ne kadar teşekkür etsek azdır.

Kara Kartallardan ve Müge Anlı’dan akülü sandalye

Kara Kartallar Derneği, geçtiğimiz ay içersinde Ödemiş’te 40’ın üzerinde tekerlikli sandalyeye engellileri dağıttılar. Bu işin organizasyonunu koyu bir Beşiktaşlı olan Ödemiş Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya yaptı. O gün Ömür’ün durumunu Emniyet Müdürü Çankaya’ya ilettik. Ömür’e bir akülü sandalye temin edilmesi ricasında bulunduk. Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya durumu Beşiktaş yetkililerine iletti. Beşiktaş yetkilileri Müge Anlı ile temas kurarak Ömür için bir akülü sandalye temin edilerek Ödemiş’e gönderildi. Akülü sandalye ile Ömür kimseye muhtaç olmadan evine gidip gelmekte, sınıfına rahatlıkla çıkmak imkânını bulmaktadır.

Kirazlı Merve Demir’in sağlığına kavuşması için ameliyatının yapılması ve “Ben okumak istiyorum” diyen genç kıza sahip çıkacağınıza inanıyor ve güveniyorum. Çünkü siz vali yardımcılığı yapmış büyük bir tecrübeye sahip Kiraz da devlet adına en büyük bürokrat olarak görev yapan bir devlet adamısınız.

Bu konuda YERELGÜÇ GAZETESİ olarak acil yardımlarınızı bekliyor. Saygılar sunarım.

 

Editör: Haber Merkezi