Ödemiş’te 25 gün sonra cesedi bulunan Fahrettin Yaşan (33)’ın cinayeti ile ilgili olarak Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında dün üç kişi sorguları yapılmak üzere Ödemiş Adliyesi’nde mahkemeye çıktı. Fahrettin Yaşan’ı Ödemiş’e bağlı Bademli beldesi Aktaş baraj mevkii yakınlarında öldürdüğü öne sürülen K.K. (23) ve silahı temin ettiği iddiasıyla H.Y.(55) ile oğlu İ.Y.(28) dün Ödemiş Adliyesi’ne getirildi.
İddiaya göre K.K. 23 Ekim’de İ.Y.’nin evde olmadığı saatlerde geçmiş yıllarda hayvan bakıcılığı yaptığı Kaymakçı beldesine bağlı Mescitli köyündeki İ.Y.’nin evine gidip annesi H.Y.’den İ.Y.’nin gönderdiğini ve evdeki İ.Y.’nin dedesinden kalan tabancayı istediğini söyledi. H.Y. hemen oğlu İ.Y.’yi aradı ve telefonuna cevap vermedi. Ardından K.K. silahı alarak, Fahrettin Yaşan’la buluşup Bademli beldesine gittiği, orada kafasına arkadan tek el kurşun sıkarak öldürdüğü, cesedi alarak Aktaş mevkii olarak geçen çöplük yakınlarına atıp, silahı da Kiraz’da bulunan bir otelin tuvaletine sakladığı ve Fahrettin Yaşan’ın kimliğini yolda giderken Çaylı yolu üzerinde bir araziye attığı iddia edildi.
Mahkemeye çıkarılan K.K.(23) ve İ.Y. tutuklu yargılanmak üzere Ödemiş Ceza ve İnfaz Kurumu’na teslim edilirken, H.Y. ise savcılıkça alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
 
Editör: Haber Merkezi